Na clusterhoofdpijn belandt Natalie (32) in rolstoel: “Ik wil weer vooruit met mijn leven”

Pech lijkt Natalie Verrie (32) te blijven achtervolgen. Nadat de alleenstaande mama uit Heuvelland een dure behandeling kreeg voor haar clusterhoofdpijn is ze nu in een rolstoel beland. “Maar die is te klein. Ik hoop op een nieuwe, want ik wil weer vooruit met mijn leven.”

“Ik brak mijn onderrug tien jaar geleden nadat ik van een paard geworpen werd en tegen een stalen poort belandde”, vertelt Natalie Verrie (32) uit het Heuvellandse dorp Nieuwkerke.

“In het ziekenhuis had ik een tijdlang geen gevoel in mijn lichaam tot de hoogte van mijn navel. Gelukkig raakte ik niet verlamd. Het enige wat ik eraan overhield, was een slapend gevoel in een van mijn bovenbenen. Hoewel, een paar maanden na die breuk kreeg ik wel de eerste aanvallen van clusterhoofdpijn. Volgens mij is er een link.”

Suicide headache

Drie jaar geleden slaakte de vrouw een noodkreet in de media: de clusterhoofdpijn werd ondraaglijk en een mogelijke behandeling bleek te duur tot er uiteindelijk wel middelen voorzien werden door een ziekenhuis met de steun van een serviceclub.

“Ik overwoog zelfs euthanasie: de bijnaam van clusterhoofdpijn is suicide headache, dat zegt genoeg over de pijn. Dankzij de behandeling, die na mijn publieke noodkreet betaalbaar werd, werd deze aandoening draaglijk.”

Nieuwe operatie

Maar van een happy end blijkt nu geen sprake meer. “Tot eind vorig jaar ging alles goed, maar ter hoogte van de breuk in mijn rug is een hernia ontstaan, waardoor ik een operatie moest ondergaan. De revalidatie verliep moeilijk en door een nieuwe val heb ik opnieuw mijn onderrug gebroken. Intussen is dat gedeelte van mijn rug vastgezet met een metalen plaat, schroeven en pinnen. De gevolgen zijn enorm: ik heb pijn bij het hoesten en geeuwen en ik ondervind zelfs last tijdens het liggen in bed. Dagdagelijkse activiteiten zijn nog amper mogelijk, omdat ik me nu hoofdzakelijk met een tijdelijke rolstoel probeer te beredderen.”

Slapend gevoel

Haar huidige rolstoel is onvoldoende, zo geeft Natalie aan. “Deze is tijdelijk en te klein, waardoor ik mezelf moeilijk kan voortduwen. Ik probeer mezelf op allerlei manieren te behelpen met krukken, een extra stoel in de keuken, en steun aan de muren in mijn huis, maar het valrisico is te groot. Een gewone rolstoel op mijn maat wordt voorlopig niet volledig terugbetaald, maar een duurdere elektrische rolwagen zou wel mogelijk zijn. Een elektrische kan ik helaas niet met mijn wagen verplaatsen en is voor mij dus niet noodzakelijk. Intussen moest ik een nieuwe wagen kopen met automatische versnellingen: door een frequenter slapend gevoel in mijn benen kan ik niet meer zo goed koppelen.”

“Ik heb geen financiële ruimte meer en ik zoek actief naar werk, maar die zoektocht verloopt moeilijk aangezien ik niet zo mobiel ben met mijn huidige rolstoel. Ik hoop dat ik alsnog kans maak op de rolstoel die ik nodig heb. Dan hoeft mijn nieuwe fysieke beperking niet het einde te zijn. Ik heb een kind van tien jaar oud, dus ik kan niet zomaar zeggen boeken toe, ik geef het op. Ik laat mij mentaal niet kraken en wil weer vooruit met mijn leven.” (TP)

The post Na clusterhoofdpijn belandt Natalie (32) in rolstoel: “Ik wil weer vooruit met mijn leven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. De avond is nu echt ingezet met de nodige concertjes

Dag twee van de Gentse Feesten is volop aan de gang! Of eerder, avond twee. Op de verschillende pleinen zijn intussen gezellige concertjes bezig, met onder meer Afrikaanse vibes aan het Baudelopark. Het verwachte onweer heeft zich voorlopig nog niet laten zien in Gent, waar ‘zomers’ de sfeer van de avond is. Mis niets van deze Gentse Feesten in onze

Lees meer »

Melania maakt zeldzame verschijning na speech van echtgenoot Donald Trump

Volledig in het rood gekleed, wandelde Melania Trump het podium op tijdens de Republikeinse Nationale Conventie in Milwaukee. Dat deed ze op klassieke muziek, een serieus contrast met de countrymuziek en rockballads die al heel de week te horen zijn. Een opvallende verschijning want al sinds 2016 – toen haar man president werd – houdt ze zich meer op de

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries lijkt op weg naar eindzege, kan Van Gerwen het tij nog keren?

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

“Liever down-to-earth dan een zakenman die met cijfers bezig is”: bekende opticien Jeroen Porteman uit Ieper heeft een enorme passie voor de natuur

Hij ging naar de Himalaya sneeuwluipaarden en in Afrika zwarte panters spotten, maar Jeroen Porteman (50) tuurt met evenveel verwondering naar de Ieperse slechtvalken op de kathedraal. Hij doet dat vanuit de tuin van Optiek Porteman, die hij samen met echtgenote Gudrun uitbouwde tot een van de beste optiekzaken van Vlaanderen.
The post “Liever down-to-earth dan een zakenman die

Lees meer »

Metejoor zingt ‘Groot’ op podium van ‘Tien om te Zien’ en krijgt muzikale begeleiding van DrumSpirit uit Moorslede

Maandagavond stond ook Metejoor op het podium van ‘Tien om te Zien’ aan de Rotonde in Westende. Deze bekende zanger zong zijn jongste hit ‘Groot. Metejoor alias Joris stond niet alleen op het podium. Hij werd begeleid door acht muzikanten van DrumSpirit uit Moorslede.
The post Metejoor zingt ‘Groot’ op podium van ‘Tien om te Zien’ en krijgt muzikale

Lees meer »

“Slotklim wel vijftien keer verkend”: andermaal keizerlijke Pogacar pakt z’n vierde ritzege na inhaalrace

Er is in deze Tour niets te doen aan Tadej Pogacar. De Sloveense geletruidrager pakte in de Alpen z’n vierde etappezege na een geweldige inhaalrace op Isola 2000 en verstevigde zo andermaal z’n leidersplaats. “Nu kan ik morgen gewoon genieten van de laatste bergrit”, klonk het doodleuk. Remco Evenepoel finishte op 1’42” als tweede beste van de klassementsmannen, vlak voor

Lees meer »