Vrouw in beroep vrijgesproken voor oplichting van man voor 700.000 euro

Een 57-jarige vrouw uit Oostende is in beroep vrijgesproken voor de oplichting van haar man. Ze zou hem liefst 700.000 euro hebben afhandig gemaakt, maar het hof acht dat onvoldoende bewezen. In eerste aanleg kreeg ze nog een jaar cel.

N.V. huwde in 2013 met N.C. Die was voordien een beloftevolle student rechten, maar raakte zwaar verslaafd aan drank en drugs. Toch werd hij steevast gesteund door zijn ouders die er warmpjes in zaten. Al tussen 2011 en 2013 waren er negen overschrijvingen van zijn naar haar rekening voor in totaal 148.000 euro.

Op 28 december 2013 huwden ze en werd onder meer een studio verkocht voor 118.000 euro en werden beleggingen voor 414.000 euro verkocht. In 2016 scheidden ze, maar toen was al voor bijna 700.000 euro van zijn naar haar rekening overgeschreven. Toch meende haar advocaat dat ze niks mis heeft gedaan en vroeg de vrijspraak in plaats van het jaar cel in eerste aanleg. “Ze zijn getrouwd met algemeen gemeenschap van goederen, dus kan er van oplichting of diefstal geen sprake zijn. Bovendien zijn haar intenties altijd goed geweest.” Hij meende ook dat de vrouw vooraf nooit wist hoe vermogend hij was. “Beiden hebben ook nog steeds contact en zijn nog steeds goede vrienden.”

Vrijspraak

De procureur-generaal was wel overtuigd van de oplichting. “Voor jullie huwelijk heb je hem op 18 maanden tijd 148.000 euro afhandig gemaakt, dat is zo’n 8.300 euro per maand! Nadien heb je de kip met de gouden eieren gepluimd dat het geen naam heeft. En het is niet dat je hem van de drank en drugs afhielp met dat geld.”

Bovendien blijkt dat er momenteel nog amper geld staat op de rekeningen van de vrouw. Zelf beweerde de vrouw dat ze gedurende de periode heel veel kosten had, waaronder de huur van een woning. “Ik heb mijn geld niet weggestoken. Acht jaar geleden stond er nog 310.000 euro op mijn rekening, maar nadien is het opgegaan aan allerlei kosten.” Het hof achtte nu dat het onvoldoende bewezen is dat de vrouw haar (ex-)man oplichtte en sprak haar vrij. (OSM)

The post Vrouw in beroep vrijgesproken voor oplichting van man voor 700.000 euro is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE TOUR. Ontspannen Evenepoel blijft kalm na “prima” eerste week: “Nee, nog geen plannetjes gesmeed met Pogacar”

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard deze voormiddag terug op de kritiek. Remco Evenepoel sprak zonet ook met de pers en blijft ondanks z’n “prima” eerste week rustig. “Maar de uitspraak van de twee honden en het been zit nog niet in

Lees meer »

LIVE GAZA. Rechter besluit over dwangsom levering Nederlandse F-35-onderdelen aan Israël – Civiele Bescherming: 60 lichamen onder puin gevonden na terugtrekking Israël

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft er woensdag bij het Westen op aangedrongen om de “dubbele standaard” met betrekking tot het conflict in Gaza te verwerpen. Hij deed dit in het licht van de steun voor Oekraïne die de NAVO-leiders tijdens de top in Washington uitspraken. En Benjamin Netanyahu is vastbesloten een akkoord over een wapenbestand in Gaza te sluiten,

Lees meer »

De must-reads van het weekend

01:34 Hoe lang houdt Joe Biden nog vol? Na een week waarin de kritiek op de soms verwarde Amerikaanse president maar niet ging liggen, stellen we de vraag in zijn thuisbasis Wilmington (Delaware).

Lees meer »

Aanhoudende regen speelt Chirokamp parten in Moerkerke

In Moerkerke, een deelgemeente van Damme, dreigden vrijdagmiddag enkele tenten van een Chirokamp onder water te lopen. De brandweer kwam daarom ter plaatse met enkele pompen.
The post Aanhoudende regen speelt Chirokamp parten in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nieuwe beelden halen uitleg van Rusland over getroffen kinderziekenhuis onderuit: “Dit lijkt opzettelijke aanval”

Rusland heeft maandag “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd op klaarlichte dag. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky rept over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. In hoofdstad Kiev werden naast flatgebouwen ook een kinderziekenhuis en nog een ander medisch centrum getroffen. Er is sprake van minstens

Lees meer »

“Mijn doel is die tuut te temmen”: Haike (37) begeleidt via online traject lotgenoten met tinnitus

Sinds 2017 lijdt Haike Bruneel uit Torhout aan tinnitus, het vervelende, constante oorsuizen. Na enkele loodzware jaren, inclusief een burn-out, heeft ze de kwaal klein gekregen. Sinds begin dit jaar begeleidt ze op professionele basis lotgenoten via haar online traject Tem de Tuut. Zo helpt ze anderen om de tinnitus naar de achtergrond te verdringen.
The post “Mijn doel

Lees meer »