Kandidaat-voorzitter Open VLD Bert Schelfhout bereid om te praten met Vlaams Belang

Kandidaat-voorzitter Bert Schelfhout vindt dat Open VLD moet kunnen praten met Vlaams Belang, al gelooft hij niet dat een coalitie met de extreemrechtse partij mogelijk is. Dat zegt Schelfhout in een gesprek met de Krant van West-Vlaanderen (KW).

Meer krantenkoppen in België

Nu besparing dreigt: waarom slikken we massaal maagzuurremmers? “De meesten nemen ze voor klachten waar ze niét voor dienen”

De Belg slikt veel maagzuurremmers. Té veel, vindt minister Vandenbroucke, die de terugbetaling wil verlagen. Is het dan zo slecht gesteld met onze maag? Of schrijven dokters dat medicijn ongegrond voor? Huisartsen Jan Verbakel en Marieke Geijsels en maagspecialist Danny De Looze geven antwoord. “Als je tegen een patiënt zegt: ‘Meneer, mevrouw, we gaan afbouwen.’ Ja, dat ligt gevoelig, hoor.”

Lees meer »

Politie trekt zes rijbewijzen in tijdens alcoholcontroles deze week

Politiezone Spoorkin hield de voorbije week diverse alcoholcontroles in Veurne, Alveringem en Lo-Reninge. Daarbij werden in totaal 92 voertuigen gecontroleerd en ondergingen 72 personen een snelle samplingtest.
The post Politie trekt zes rijbewijzen in tijdens alcoholcontroles deze week appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niet opgehaald afval stapelt zich op: “Ivago, kom ons redden!”

De staking van de vuilnisophalers afgelopen vrijdag liet zich duidelijk voelen op de eerste volle dag van de Gentse Feesten. Wie vanuit het station te voet naar de feestzone afzakte, moest zich een weg banen tussen stapels blauwe en groene zakken. “Als het afval niet snel opgehaald wordt, vrees ik voor stank en vandalen”

Lees meer »

“Mensen moeten zich bewuster worden van wat ze eten”: Chef Dirkjan Decock wordt 60 en staat al 48 jaar in de keuken

Op zijn zestigste verjaardag, en na 48 jaar in de keuken te staan, reflecteert Dirkjan Decock – van het gelijknamige restaurant aan de Groeningelaan in Kortrijk – op een leven gewijd aan gastronomie en innovatie. Zijn recente onderscheiding als Lion D’Or Horecapersoonlijkheid 2024 is een erkenning van zijn creativiteit en toewijding door horeca-collega’s en publiek. Hoe kijkt hij als chef

Lees meer »