COLUMN. Geert Hoste: “De oorlog in Oekraïne zal eerder achter de rug zijn dan de werken aan het viaduct van Vilvoorde”

Iedere week geeft Geert Hoste (63) in ‘Dag Allemaal’ zijn eigen unieke en ironische kijk op de wereld. Komen deze week aan bod: De werken aan het viaduct in Vilvoorde, die nog acht jaar lang voor de nodige verkeershinder zullen zorgen.

Meer krantenkoppen in België

“Stress”, klonk het, maar toen bleek Cato (28) een hersentumor van vijf centimeter te hebben: “Eén iets is heel belangrijk, ik kan nog steeds zwanger worden”

Ze voelde zich weken misselijk en had zware pijnscheuten. “Stress”, klonk het. Maar de Gentse Cato Deschuytter (28) bleek een hersentumor van 5 centimeter te hebben. Kanker was de diagnose en ze had vijftig procent kans om te overleven. “Ik had zoveel plannen en die moesten allemaal de koelkast in.” Een jaar later doet ze haar verhaal.

Lees meer »

Natuurherstel Melkpad Koersel hervat na bouwverlof

De werken aan het Melkpad in Koersel, een populaire fietsroute, zullen na het bouwverlof weer verdergezet worden. De werken liggen sinds het broedseizoen stil, maar het is de bedoeling om na het bouwverlof verder te gaan met de definitieve inrichting. "Het achtergebleven takhout ruimen we verder op en we herstellen de natte graslanden die terug in contact staan met de

Lees meer »

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar Justine Ghekiere: “Je bent slim genoeg om op het goede moment de juiste beslissing te nemen”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot wielrenster Justine Ghekiere, die in de Giro Donne de bergtrui won en geselecteerd is voor de Spelen. Justine mag altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar Justine Ghekiere: “Je bent slim genoeg om op het goede moment de juiste beslissing te

Lees meer »

Internationaal Gerechtshof: “Israëlische nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden schenden internationaal recht”

In een niet-bindend advies heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, in Nederland, gezegd dat de Israëlische nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden in strijd zijn met het internationaal recht. Daarnaast zegt het hof dat Israël zo snel mogelijk uit de gebieden moet vertrekken. "Het Joodse volk is geen bezetter in zijn historisch land", reageert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Lees meer »

Van hoerenbuurt tot legale kunstmuur: expo brengt geschiedenis graffitistraatje in Gent tot leven 

Sinds de jaren 1990 is het Gentse graffitistraatje het canvas voor jonge straatkunstenaars. Voor de nieuwe expo ‘Everything is still there’ schraapte Giftshop.gent laag na laag van de muren om de oude graffitikunstwerken weer tot leven te brengen. Figuurlijk weliswaar, door archiefbeelden van oude graffitimuren tentoon te stellen. Een expo over de geschiedenis loopt nog de hele Gentse Feesten.

Lees meer »